Kristoffer Eklund

Vad har HIK betytt för dig?

HIK har varit, och är fortsättningsvis, en viktig social knytpunkt. Tycker fortfarande att det är lika roligt att åka upp på A-lagets samlingar och träningar.
På bilden från 2004 ser vi Ecki stående i mitten flankerad av Andreas Sollman och Dick Flöjt samt framför Fredrik Karlsson och Dan Sjöblom.

Vilken gren var du aktiv i eller vilken uppgift hade du inom föreningen?

Har varit aktiv inom HIKs fotbollssektion i olika omgångar. Som 19 eller 20-åring var jag först och gästade lite som spelare/träningsdeltagare. Detta bland annat eftersom jag hade en del vänner som spelade med laget under denna tid. Under en period, från 2010 (tror jag) och framåt, var jag sedan åter aktiv inom föreningen under några år. Denna gång bland annat som lagledare för en period, men sedan satt jag också med i styrelsen och under en kort sejour fungerade jag även som ordförande.

Vilken är din roligaste historia/anekdot från HIK tiden?

Har väldigt många roliga minnen från min tid i föreningen och eftersom man fortfarande är lite halvt aktiv så skapas det också nya. Om jag dock skall välja ut någon specifik tid och/eller händelse som jag minns så där extra så kommer jag oavkortat att tänka på den sista säsongen som HIK hade i det finska seriesystemet. Minns att det var en del ”extrajobb” på fredagskvällarna tillsammans med Dan Andersson där vi var tvungna att ringa in spelare till bortamatcherna. Vid något tillfälle fick vi dessutom båda åka med på bortamatcher. Dan Andersson, likt den lagspelare han ändå är, var till och med och gjorde ett antal minuter på plan.

Vem har enligt dig betytt mest för HIKs verksamhet?

Inom fotbollssektionen så tycker jag personligen att Janne Hansson är ett namn som nästan uteslutande måste nämnas i dessa sammanhang. Vill påstå att det är en viss kultstatus över honom inom fotbollssektionen i Hammarland.

Ytterligare två personer som jag personligen skulle vilja lyfta fram som viktiga åtminstone under min period, som aktiv i HIKs styrelse, var Catrin Häggblom och Dan Andersson. Dessa två bidrog enligt mig med otrolig värdefull rutin och struktur. Att vara ordförande med dessa två runt sig var faktiskt otroligt tacksamt. Dan var under en tid också mer sportsligt aktiv då han fungerade som lagledare för A-laget. Jag vet att han var otroligt uppskattad i laget för detta. Med sin positiva attityd och sprudlande glädje var det alltid nära till skratt.

Vem eller vilka tycker du att vi borde lyfta fram under jubileumsåret?

Jag har precis lyft fram Catrin Häggblom, Dan Andersson och Jan Hansson. Utöver dessa tycker jag också att man skall komma ihåg och lyfta fram alla som är och har varit aktiva för föreningen och gör den levande. Även kommunens roll som möjliggörare tycker jag är viktig att komma ihåg och belysa.

Övriga personer

Kjell Gestranius

Jag började i HIK helt enkelt för att våra pojkar Fredrik och Linus var intresserade av idrott, så även jag. I början som hjälp till

Läs mer »

Peter Pussinen

Vilken gren var du aktiv i eller vilken uppgift hade du inom föreningen? Jag tränade PF-04 i fotboll under ett antal år. Vilken är ditt

Läs mer »

André Karring

André Karring heter jag, född på Åland men bott en del av min ungdom på fastlandet. Spelat fotboll i Hammarland senaste 8-10 åren. Till vardags

Läs mer »

Anders Granskog

Vad har HIK betytt för dig? För mig har HIK varit en stor del av mitt aktiva sportliv från tidigt 50-tal. Vi från Torp hade

Läs mer »

Janne Hansson

När jag parkerar utanför Janne o Kicki Hanssons hus i Marsund är det första jag ser Janne som står i garaget och tränar på en

Läs mer »

Catrin Häggblom

Jag har egentligen dubbla minnesbilder av HIK. Under min ungdomstid på 80-talet då jag lockades med i HIK flick- och damlag och sedan många år

Läs mer »

Anki Johansson

Vad har HIK betytt för dig? Jag var aktiv fotbollsspelare i HIK under 1970-talet. Jag halkade in lite på ett bananskal. Min gudfar Johannes Byberg

Läs mer »

Wiktor Nummelin

Jag kom till Åland som 18-åring för att jobba ett år på lokalradion och kände knappt en människa förutom mormor och farfar och några kusiner.

Läs mer »

Annea Forsström

Vad har HIK betytt för dig? HIK har betytt jättemycket för mig. Det började när jag gick i skola i mitten på 1960-talet och var

Läs mer »

Anne-Maj Mattsson

Mitt inträde i föreningen kom sig av att min blivande man Stig var aktiv fotbollsspelare i HIK när vi träffades. Först som supporter till A-laget,

Läs mer »

Ramona Hilden

Vad har HIK betytt för dig? HIK betydde mycket för mig som barn och ungdom, jag fick möjligheten att spela fotboll från 7-8 års åldern

Läs mer »

Malte Holmes

Malte Holmes började vara med i HIK ca 2009. Han har hållit på med fotboll, friidrott och innebandy. HIK erbjöd en trygg miljö där han

Läs mer »

Liam Petterson

Liam Pettersson är endast 17 år (fyller 18 senare i år) men har redan hunnit vara ledare i fem år! Liam är från Eckerö och

Läs mer »

Solveig Ahlqvist

När min dotter Ramona började spela fotboll 1978 så blev jag också involverad i föreningen. Jag har haft olika uppgifter. Jag var lagledare under flera

Läs mer »
Rulla till toppen