Skrällseger för Hammarlands herrlag i innebandyn!

Nu har första halvan av årets innebandysäsong spelats i den åländska herrserien. I början av säsongen delades herrseiren upp i två grupper där ena gruppen bestod av sju lag, och den andra av åtta lag. När alla lag väl hade mött varandra i sin respektive grupp så gick de fyra bästa från varje grupp till en övreserie och de resterande sju lagen till en undreserie. H.I.K. slutade på en fjärdeplats i sin grupp och gick därmed vidare till den övreserien och i onsdags var dagen kommen för den första matchen i den gruppen!

Strandnäs IBK stod för motståndet och just Strandnäs ska med fullständig trupp ses som en av de fyra bättre lagen i den åländska serien. Men att någon i Hammarland skulle vika ner sig en dag som denna var det inte på tal om. Med två fullständiga kedjor så tog man kontroll direkt när domaren blåste i sin pipa och gick på offensiven.
Redan efter 35(!) sekunder rasslade det till i nätmaskorna och det var Dennis Lindqvist som stod för det första målet för kvällen. Det blev både 2-0, 3-0 och 4-0 före matchklockan hade tickat över 04.20 och det såg ut som skrällen var ett faktum, dock så reducerade Strandnäs till 4-2 innan perioden tagit slut.

Men som första delen av säsongen sett ut så har laget haft lite svårt att behålla ledningar, och varför inte göra det lite spännande för publiken som tagit sig upp till Baltichallen. När andra perioden blåstes av så hade Strandnäs tagit ledningen med 5-4 och en tuff tredjeperiod var runt hörnet.

När klockan visade 5 minuter så klev Kim Mattsson och lyckades kvittera till 5-5 efter en assist av Mathias Boman. Strandnäs började visa trötthetstecken och med endast två minuter kvar på klockan så klev Markus Danielsson fram och satte dit 6-5 assisterat igen av Mathias. Detta resulterade i att Strandnäs började pressa högt men man lyckades med bravur spela ut matchen och 3 viktiga poäng inkasserades!

Här kommer två klipp från en match för någon vecka där de lyckades filma två av våra mål.

https://www.facebook.com/watch/?v=750773084976131

https://www.facebook.com/watch/?v=750771331642973

 

 

 

Senaste inlägg

Föreningen behöver DIG!

Föreningen behöver DIG! Höstmötet närmar sig och då ska ny styrelse för föreningen väljas. Nya krafter behöver ta vid för att säkerställa verksamhetens fortsättning. Utan

Läs mer »

Anmälan till fotbollsskolan 2023 öppen!

https://docs.google.com/…/1fNFri7ih5KFFwO7CluH1…/edit… Årets fotbollsskola i Hammarland är 12-14.6 och riktar sig till barn födda 2010-2016! Alla deltagare får vattenflaska, boll och t-shirt första dagen Fotbollsskolan pågår

Läs mer »

Vårmöte 2023

17:e april kl 18.30. Hammarvallen. Verksamhetsberättelse 2022 Stadgar HIK förslag till ändring nove 2022.docx Bokslut 2022

Läs mer »
Rulla till toppen