Heroisk insats borta mot Roslagsbro IF 2

Vi visste att första matchen på höstsäsongen skulle bli tuff borta mot Roslagsbro IF 2. De är ett av topplagen i år och har en bred och duktig trupp till sitt förfogande. Att matchen inföll samtidigt som sista Rockoff helgen gjorde inte saken lättare. Vi kom i väg med 11 spelare till slut och den stora diskussionen under båtfrukosten var hur vi skulle göra för att hålla nere siffrorna. Parkera bussen helt enkelt! Ingen ordinare målvakt hade vi heller så lotten föll på Dennis som fick ställa sig mellan stolparna.

Matchen inleds med att vi ligger lågt i våra försvarspositioner för att inte släppa igenom Roslagsbros instick centralt i banan och tvingar dem att spela ut på kanterna. Det funkar bra och Roslagbro kommer bara till några halvchanser i första halvlek. Dock så äger de bollen i stort sett hela tiden och försöker rulla runt. Efter ca 30 minuter vinner Magnus en närkamp och kan starta en kontring 20 meter in på egen planhalva, driver upp och spelar ut till höger där Niclas springer sig fri, som i sin tur slår ett perfekt inspel till en framrusande Erik som petar in bollen, 1-0 till HIK! Motståndarna fortsätter rulla men kommer inte till någon farlig chans innan domaren blåser av till halvtid.

I andra halvlek så trycker Roslagsbro ner oss ännu mer då vi blir trötta. Dock så kommer vi i en kontring som resulterar i ett direktrött till deras målvakt som tar bollen med handen utanför straffområdet. Trots detta så orkar vi inte riktigt försvara oss. Ett långskott i minut 78 seglar in över Dennis och det står 1-1. Två minuter senare kommer 2-1 och det börjar se kört ut för oss. Med några minuter kvar av matchen så kan vi faktiskt etablera några anfall och Stocken kan driva ett par meter med bollen utanför straffområdet och placerar den i bortre krysset. 2-2 och vi håller ut resten av matchen! En heroisk insats av oss ger oss en pinne. Orättvist med tanke på hur spelet såg ut men väldigt viktig med möjligheten att vinna serien. Stort tack till er som kom med och lirade matchen!

Senaste inlägg

Föreningen behöver DIG!

Föreningen behöver DIG! Höstmötet närmar sig och då ska ny styrelse för föreningen väljas. Nya krafter behöver ta vid för att säkerställa verksamhetens fortsättning. Utan

Läs mer »

Anmälan till fotbollsskolan 2023 öppen!

https://docs.google.com/…/1fNFri7ih5KFFwO7CluH1…/edit… Årets fotbollsskola i Hammarland är 12-14.6 och riktar sig till barn födda 2010-2016! Alla deltagare får vattenflaska, boll och t-shirt första dagen Fotbollsskolan pågår

Läs mer »

Vårmöte 2023

17:e april kl 18.30. Hammarvallen. Verksamhetsberättelse 2022 Stadgar HIK förslag till ändring nove 2022.docx Bokslut 2022

Läs mer »
Rulla till toppen