Vinst i derbyt mot JIK 2

Efter ett par regntunga dagar så visade sig solen perfekt till onsdagskvällens derby mot Jomala IK 2. Oklart inför matchen vilket lag JIK tänkt ställa upp med då de har ett starkt första lag i finska serien också. Såklart ville man ju inte förlora ett derby så vi ställde upp med ett starkt lag och således även JIK denna kväll. Efter katastrofmatchen mot Rimbo IF så ville vi studsa tillbaka på vinnarspåret igen.

Matchen inledes relativt jämnt där båda lagen försökte rulla bollen, JIK hade dock lite mer innehav. Det skulle visa sig att taktiken ”rulla boll” inte riktigt fungerade på studsiga Hammarvallen och efter slarv i JIK:s backlinje så snor Erik Bergman bollen och löper sig fri och fixar 1-0 åt oss. Härlig start! Vi fortsatte ligga rätt i positionerna och vann många dueller och kom upp i snabba anfall. Vindsnabbe Jonas Welander snurrade gärna upp sina motståndare några gånger och kunde enkelt placera in 2-0. Jonas gjorde även 3-0 innan halvtid. Det kan tilläggas att vår målvakt Erik Bäck gjorde sin bästa insats för året och håller tätt. Han gjorde ett par riktiga TV-räddningar och tippade bollen till hörna. JIK är unga och snabba och har ett par duktiga spelare som gör skillnad framåt.

Andra halvlek fortsatte som den första, vi stod rätt i positionerna och kunde vinna de flesta duellerna medan JIK försökte spela sig fram. Vi höll tätt och Erik storspelad i målet. Ju längre matchen led så tröttnade vi då vi bara hade två avbytare och fick mestadels försvara oss. Vi kom upp i ett par kontringar och Lucas Eriksson gjorde 4-0. Vi hann även göra 5-0 (Lucas Rönnholm) innan domaren blåste av matchen.

Sammanfattningsvis så spelade vi en bra taktiskt match och vann matchen rätt så komfortabelt. Ett extra plus till Erik i målet som höll nollan med ett par riktigt fina och avgörande räddningar. JIK är ett duktigt lag men som kanske saknade lite skärpa och erfarenhet i sådana här matcher. Vi tackar motståndet för den här gången och så ses vi på Vikingavallen i höst!

Senaste inlägg

Föreningsfesten

Vi kommer att vara med på lördag.Vi kommer att finnas vid kompassen.Kom och hälsa på så vi kan berätta om fotbollskolan i sommar, vad som

Läs mer »

Föreningen behöver DIG!

Föreningen behöver DIG! Höstmötet närmar sig och då ska ny styrelse för föreningen väljas. Nya krafter behöver ta vid för att säkerställa verksamhetens fortsättning. Utan

Läs mer »

Anmälan till fotbollsskolan 2023 öppen!

https://docs.google.com/…/1fNFri7ih5KFFwO7CluH1…/edit… Årets fotbollsskola i Hammarland är 12-14.6 och riktar sig till barn födda 2010-2016! Alla deltagare får vattenflaska, boll och t-shirt första dagen Fotbollsskolan pågår

Läs mer »
Rulla till toppen