Två stabila vinster och ett nederlag

De senaste veckorna har det spelats tre matcher, varav två som vi vann på hemmaplan och en katastrofmatch på bortaplan där vi knappt ställde ut skorna på plan. Mer om det senare!

Lördag 14 maj så mötte vi Almunge IK utveckling på vår hemmaborg Hammarvallen. Grön till synes, men ojämn som bara den! En perfekt bredsida längs marken och bollen studsar upp i huvudhöjd! Vi möter ett väldigt ungt lag som dragit sig ur pojkserien och istället tränar på att spela seniorfotboll. Något som vi under matchens gång får veta att de behöver träna lite hårdare på. Vi är till synes mycket mer fysiska än Almunge IK och vinner boll på boll. De försöker rulla bollen, vilket då inte fungerar då det studsar och bökar. Adam gör redan efter 5 minuter 1-0. Kort därefter gör Jonas Welander 2-0 och efter 20 minuter står det 3-0 (Lucas Rönnholm) på matchuret. Innan halvtid så reducerar Almunge till 3-1 (kan ha varit ett självmål). Direkt i andra halvlek så gör Lucas Eriksson 4-1 och så spelar vi av matchen. Det blir tillslut 6-1 då Lucas Rönnholm och Jonas Welander båda gör sitt andra mål för dagen. Vi gör en gedigen match där vi inte släpper fram motståndarna alls i princip. Det kunde ha blivit fler mål framåt istället.

Helgen efter detta på söndagen så möter vi Väddö IF 2 på hemmaplan. Även detta ett väldigt ungt lag, men som hellre tyckte om att tjonga långt och hoppas på det bästa. En rätt grinig match som innehöll ett direktrött till motståndarna efter en del tumult. Även några i bortapubliken tyckte sig veta bättre än domaren bl.a. och tyvärr skämde ut sig en del. Från vår sida hade vi ganska många borta, men vad gör det när Macke Danielsson (som just kommit hem från sin egen svensexa) gör en mini-comeback i dagens match. Matchen då? Likt förra matchen så är vi storleken större än de unga spelarna från Väddö. Lucas E gör första målet på nick efter en fin slagen hörna. Men sedan jämnar spelet ut sig och vi tar tyvärr inte jobbet på samma sätt som senaste matchen. Elliot gör en grym räddning bl.a. och 1-0 står sig helvleken ut. I andra halvlek så uppstår en situation där två spelare kämpar om bollen och efter domaren ha blåst av situationen så får vår spelare motta slag i ryggen av väddöspelaren, som tappar fattningen. Väldigt onödigt och som verkligen inte hör hemma på en fotbollsplan. Rött till Väddöspelaren och gult till vår spelare. Efter detta så tråcklar Lucas Eriksson sig fram i Väddös straffområde och blir fälld. Jonas Welander sätter straffen. Macke Danielsson punkterar sedan matchen till 3-0 som blir slutresultatet.

På Kristi Himmelsfärd så åkte vi till Rimbo och mötte deras nystartade lag. Efter att Rimbo IF tyvärr dragit sig ur division 5 förra säsongen så blev det omstart för dem i division 8. Hela laget och ledarstaben byttes ut och man flyttade upp deras juniorlag till A-laget. Ett smart drag! Vi kommer med en lätt sargad trupp och ställer knappt ut skorna. Vi är med i 10 minuter av matchen, sen slutar vi spela. Rimbo IF rullar ut oss totalt, men vi står mest kvar som koner också, kan tilläggas. Det blir 6-0 till Rimbo IF som är mycket mer taggade än oss och trummar på hela matchen. Det var årets klart sämsta insats och en tung hemfärd som väntade. Bara försöka att glömma detta och se fram emot derbyt mot Jomala IK 2 som spelas den 1 juni på Hammarvallen!

Senaste inlägg

Föreningsfesten

Vi kommer att vara med på lördag.Vi kommer att finnas vid kompassen.Kom och hälsa på så vi kan berätta om fotbollskolan i sommar, vad som

Läs mer »

Föreningen behöver DIG!

Föreningen behöver DIG! Höstmötet närmar sig och då ska ny styrelse för föreningen väljas. Nya krafter behöver ta vid för att säkerställa verksamhetens fortsättning. Utan

Läs mer »

Anmälan till fotbollsskolan 2023 öppen!

https://docs.google.com/…/1fNFri7ih5KFFwO7CluH1…/edit… Årets fotbollsskola i Hammarland är 12-14.6 och riktar sig till barn födda 2010-2016! Alla deltagare får vattenflaska, boll och t-shirt första dagen Fotbollsskolan pågår

Läs mer »
Rulla till toppen