Eckerö Linjen SportsCamp veckan är över

För andra året i rad så har HIK i samarbete med EIK och Eckerö Linjen genomfört årets sportsvecka.

Drygt 30 ivriga sportare samlades på Hammarvallen tidigt på tisdag morgonen redo att ta sig an lite lära-känna övningar, fotbollsträning och fotbollsmatch. Om dagen började med att Eckeröborna och Hammarlänningarna höll sig lite på varsin kant så slutade dagen med att alla blandade upp sig med alla. Jobbigast den dagen var det kanske för assisterande ledaren Ellen som fick springa undan killarnas vattenkrig.

Onsdagen bar det iväg till Eckerö och Käringsund. På dagens schema fanns finlir i form av minigolf och därefter bjöds det på en lite större utmaning när man skulle genomföra ett tufft triathlon. Sommarvärmen har ju inte ännu lyckats infinna sig men det fanns några små tuffingar som trotsade sommaren och genomförde sitt triathlon i full skala i Käringsunds halvkalla badvatten. Flera var det dock som tyckte att simma kan man ju göra i utomhusbassängen där vattnet var varmare.

Om onsdagen handlade om att testa sina gränser i vad man orkar och klarar av så blev torsdagen inte lättare.

SportsCamp gänget träffades på torsdag morgon på Hammarvallen där man fick träna upp sin teknik i bl.a. friidrott. Nyhetsreporten frågade huvudledare Kaj Backas om man nu lärt ut hur man tar ut löpsteget på rätt sätt? Nä, var svaret – ”vi har tränat på hur man springer snabbast!”. Förutom löpning så tränade man övriga traditionella friidrottsgrenar som längdhopp och även orientering runt Hammarvallen. Gänget var duktiga på att hitta alla kontroller som var listigt utplacerade.

Att springa snabbt visade sig även vara gångbart i torsdagens andra sportgren då Åland Stags Rugby Club med Curtis Bradford i spetsen dök upp för att lära ut rugby till tjejerna och killarna. Här gällde det att spela smart, och överrumpla motståndarna och definitivt stoppa utstickare med välplacerade tacklingar. Vi hoppas att våra fotbollsspelande ungdomar kommer ihåg att skilja på rugby och fotboll i kommande fotbollsmatcher.

Sista dagen, fredag, samlades man vid Eckeröhallen för promenad upp till Eckerö Skola där det skulle bli brännboll och bounchy. Efter lunchen blev det fritt fram för SportsCamp deltagarna att testa alla aktiviteter i Leklandet. Försnacket gjorde gällande att assisterande ledarna Ludvig, Hanna, Wilma och Ellen var mest taggade av alla att testköra rutchkanorna, trampbilarna, hinderbanan, extreme demolition, bumper ball och sumo. I skrivandes stund har vi ännu inte fått bekräftat om våra ledare har tagit sig från Leklandet eller om de blev fångade och ännu sitter fast i någon bumper ball.

Avslutningsvis vill vi tacka alla härliga ungar som deltog i årets Eckerö Linjen SportsCamp och ett stort tack till alla ledare under ledning av Kaj! Vi hoppas vi ses nästa sommar igen!

Senaste inlägg

Föreningen behöver DIG!

Föreningen behöver DIG! Höstmötet närmar sig och då ska ny styrelse för föreningen väljas. Nya krafter behöver ta vid för att säkerställa verksamhetens fortsättning. Utan

Läs mer »

Anmälan till fotbollsskolan 2023 öppen!

https://docs.google.com/…/1fNFri7ih5KFFwO7CluH1…/edit… Årets fotbollsskola i Hammarland är 12-14.6 och riktar sig till barn födda 2010-2016! Alla deltagare får vattenflaska, boll och t-shirt första dagen Fotbollsskolan pågår

Läs mer »

Vårmöte 2023

17:e april kl 18.30. Hammarvallen. Verksamhetsberättelse 2022 Stadgar HIK förslag till ändring nove 2022.docx Bokslut 2022

Läs mer »
Rulla till toppen