Första trepoängaren inkasserad mot Rånäs IF 2

Lördagens match borta mot Rånäs IF 2 blev inte särskilt spännande då vi till slut vinner med klara 6-0 (3-0). Med lite skärpa hade det blivit tvåsiffrigt! Vi äger matchen totalt och lånar inte ut bollen särkilt mycket till Rånäs som har max ett par uppstick i matchen, men som antingen rann ut till inspark eller som plockades upp av (vår annars duktiga målvakt) Erik Bäck.

Vi tillåts spela runt i backlinjen utan desto mera press från motståndarna och dagens duo Sjöbba/Welander på innermitt möter och fördelar till yttermittfältare eller forwards. Efter några försök så får Lucas Eriksson bollen och spelar fram Erik Bergman som placerar in ledningsmålet. 2-0 kommer därefter i en liknande händelse, Lucas spelar fram Erik som sätter dit den. Även 3-0 kommer strax därefter på hörna som vårt fyrtorn Gustaf Rosenberg knoppar in snyggt! Vi dominerar matchen totalt och har bl.a. ett friläge i början av matchen där Magnus Gunnarsson kapas innanför straffområdet (men som domaren otroligt nog friar). I andra halvlek har vi även medvind och Rånäs måste parkera bussen för resten av matchen i princip. Vi kommer i anfall efter anfall och får äntligen in 4-0 av inbytte Niclas Jonasson. 5-0 kommer på straff av Ante Rosenberg (självutnämnd straffläggare) då Lucas blivit bryskt kapad i straffområdet. Niclas gör även sitt andra mål för dagen och matchen slutar till sista 6-0. Vi har möjlighet att göra flera mål då Erik har en boll i stolpen och Axel Nordströms läge då han i princip bara ska lägga in bollen efter en grym tvåfotare som skickade motståndarbacken till avbytarbänken. Men vi nöjer oss så här!

Nästa helg lördag 7 maj spelar vi bortamatch mot Almo BK/Upplands-Ekeby IF, ett ihopslag av de båda klubbarnas B-lag. Stärkta av den här vinsten så siktar vi på ytterligare tre poäng!

Senaste inlägg

Föreningen behöver DIG!

Föreningen behöver DIG! Höstmötet närmar sig och då ska ny styrelse för föreningen väljas. Nya krafter behöver ta vid för att säkerställa verksamhetens fortsättning. Utan

Läs mer »

Anmälan till fotbollsskolan 2023 öppen!

https://docs.google.com/…/1fNFri7ih5KFFwO7CluH1…/edit… Årets fotbollsskola i Hammarland är 12-14.6 och riktar sig till barn födda 2010-2016! Alla deltagare får vattenflaska, boll och t-shirt första dagen Fotbollsskolan pågår

Läs mer »

Vårmöte 2023

17:e april kl 18.30. Hammarvallen. Verksamhetsberättelse 2022 Stadgar HIK förslag till ändring nove 2022.docx Bokslut 2022

Läs mer »
Rulla till toppen