Första trepoängaren inkasserad mot Rånäs IF 2

Lördagens match borta mot Rånäs IF 2 blev inte särskilt spännande då vi till slut vinner med klara 6-0 (3-0). Med lite skärpa hade det blivit tvåsiffrigt! Vi äger matchen totalt och lånar inte ut bollen särkilt mycket till Rånäs som har max ett par uppstick i matchen, men som antingen rann ut till inspark eller som plockades upp av (vår annars duktiga målvakt) Erik Bäck.

Vi tillåts spela runt i backlinjen utan desto mera press från motståndarna och dagens duo Sjöbba/Welander på innermitt möter och fördelar till yttermittfältare eller forwards. Efter några försök så får Lucas Eriksson bollen och spelar fram Erik Bergman som placerar in ledningsmålet. 2-0 kommer därefter i en liknande händelse, Lucas spelar fram Erik som sätter dit den. Även 3-0 kommer strax därefter på hörna som vårt fyrtorn Gustaf Rosenberg knoppar in snyggt! Vi dominerar matchen totalt och har bl.a. ett friläge i början av matchen där Magnus Gunnarsson kapas innanför straffområdet (men som domaren otroligt nog friar). I andra halvlek har vi även medvind och Rånäs måste parkera bussen för resten av matchen i princip. Vi kommer i anfall efter anfall och får äntligen in 4-0 av inbytte Niclas Jonasson. 5-0 kommer på straff av Ante Rosenberg (självutnämnd straffläggare) då Lucas blivit bryskt kapad i straffområdet. Niclas gör även sitt andra mål för dagen och matchen slutar till sista 6-0. Vi har möjlighet att göra flera mål då Erik har en boll i stolpen och Axel Nordströms läge då han i princip bara ska lägga in bollen efter en grym tvåfotare som skickade motståndarbacken till avbytarbänken. Men vi nöjer oss så här!

Nästa helg lördag 7 maj spelar vi bortamatch mot Almo BK/Upplands-Ekeby IF, ett ihopslag av de båda klubbarnas B-lag. Stärkta av den här vinsten så siktar vi på ytterligare tre poäng!

Senaste inlägg

Anmälan till fotbollsskolan 2023 öppen!

https://docs.google.com/…/1fNFri7ih5KFFwO7CluH1…/edit… Årets fotbollsskola i Hammarland är 12-14.6 och riktar sig till barn födda 2010-2016! Alla deltagare får vattenflaska, boll och t-shirt första dagen Fotbollsskolan pågår

Läs mer »

Vårmöte 2023

17:e april kl 18.30. Hammarvallen. Verksamhetsberättelse 2022 Stadgar HIK förslag till ändring nove 2022.docx Bokslut 2022

Läs mer »

Tränarduon fortsätter!

Vi kan glatt meddela att Andreas ”Ante” Rosenberg och Kristoffer ”Ecki” Eklund fortsätter sitt arbete som tränare för HIK herrlag även säsongen 2023. Upplägget ser

Läs mer »
Rulla till toppen