Oavgjort i hemmapremiären

Dagens match mot Roslagsbro IF 2 slutar 2-2 (0-0) efter en sen utjämning av motståndarna i slutminuterna. Surt på sätt och vis men sett till matchen så kan vi vara nöjda.

Vi inledde trevande då jag tror många var lite ringrostiga efter flera års uppehåll från seriespel. Roslagsbro håller inledningsvis bollen mycket och försöker komma till lägen, men vi står rätt i våra positioner och kan avvärja deras anfall. Vi har inte mycket framåt alls förutom någon halvchans i första halvlek. Roslagbro har en superchans som går i stolpen och vi ska vara glada att det är 0-0 i halvlek. Man märker att Roslagsbro har en bred och talangfull trupp, vars A-lag är ett topplag i div. 5 och deras reserver som vi möter idag är några nivåer bättre än ett div. 8 lag. I andra halvlek jämnar spelet ut sig lite och vi skickar in vår, till dagen, ”super-sub” och senaste nyförvärv, Lucas Eriksson, som i sitt första egentliga läge placerar bollen hårt i målvaktens högra hörn. 1-0, lite orättvist kan man tycka. Strax därefter gör vi 2-0 efter en märklig situation. Vi skjuter på motståndaren och bollen går fram till två offside-stående spelare, men reglerna verkar tillåta detta och Lucas kan enkelt promenera in 2-0. Det känns bra en stund efter 2-0 målet, men sedan blir vi passva sista kvarten. Motståndarna trycker på för reducering och vi gör två stora misstag på slutet och Roslagsbro kan kontra och göra både 2-1 och 2-2 inom loppet av 5-10 minuter. Vi håller undan på slutet och med facit i hand så ska vi vara nöjda med kryss, trots att vi faktiskt hade segern inom räckhåll!

Nästa helg lördag 30 april spelar vi bortamatch mot Rånäs IF 2. Vi hoppas på första trepoängaren då!

Senaste inlägg

Tränarduon fortsätter!

Vi kan glatt meddela att Andreas ”Ante” Rosenberg och Kristoffer ”Ecki” Eklund fortsätter sitt arbete som tränare för HIK herrlag även säsongen 2023. Upplägget ser

Läs mer »

Ny styrelse valdes på höstmötet

På föreningens höstmöte 20 november valdes följande styrelse Ordförande: Annica Mattsson tel +358 405762021 Viceordförande: Petra Sandqvist Sekreterare: Andreas Häger Vicesekreterare: Frédéric Massart Ledamot: Jonathan

Läs mer »
Rulla till toppen