En hälsning från ordförande

Att tacka ja till erbjudandet att bli ordförande för HIK var inte ett självklart val och ändå var det till syvende och sist på något sätt glasklart. Jag är uppvuxen en dryg kilometer från Hammarvallen. Hela uppväxten har jag tillbringat åtskilliga timmar inom föreningens verksamhet (fotboll, skidning och även lite friidrott). Jag har haft förmånen att växa upp med två fotbollsspelande föräldrar, både mamma och pappa spelade i HIK. Båda har dessutom varit ordförande i föreningen, jag har en farbror och en moster som också varit ordförande. En annan moster som var den första kvinnliga styrelseledamoten i föreningen och farmor skötte kiosken under många år. Farbröder, kusiner ja många är det inom släkten som varit aktiva på olika sätt i HIK Det finns alltså en tradition som jag väljer att se som inspirerande, inte betungande.

Idag är det inte själklart att man engagerar sig ideellt längre. Det är en utmaning som vi inom styrelsen ska jobba med det kommande året, vi behöver fler som vill driva verksamheten. Det finns alltid något man kan göra, stort som smått. Just nu är verksamheten på juniorsidan i en svacka, det vill vi ändra på. Vi kommer att behöva våra medlemmars hjälp för verksamheten är till för medlemmarna och i en ideell förening är medlemmarna föreningen.

VI behöver fundera vilken verksamhet vi ska bedriva, vilken verksamhet vill vår medlemmar ta del av? Ska vi börja men nya idrotter? Hur kan vi vara attraktiva för fler tjejer? Vilken väg ska vi ta? Förslag och ideer mottages med tacksamhet.

Vårt fina klubbhus invigdes 18 januari 1987, grunden och målningen sköttes av medlemmarna som talkoarbete. Nu är huset i behov av renovering. Det skulle ju vara fantastiskt om även en stor del av renoveringen kunde skötas som talkoarbete.

Hammarlands Idrottsklubb rf grundades 1941, det betyder att vår anrika förening firar 80-års jubileum nästa år. Det vill vi naturligtvis fira men hur vi ska göra det får vi återkomma till när jag och mina styrelsekollegor hunnit fundera lite mer. Har du ideér eller kanske material och bilder från tidigare verksamhet så hör gärna av dig.

Alla vi som valdes till styrelsen på föreningens höstmöte i oktober är nya i styrelsen. Några har tidigare år suttit i styrelsen eller på annat sätt varit aktiva inom föreningen men vi är alla nya för det här året, ingen av oss har varit med i styrelsen de senaste åren. Jag känner att vi har fått en bra mix av erfarenhet och områdesexpertis. Vi är en helt jämnställd styrelse och alla är ivriga att bidra. Vi deltog alla i ett två kvällars träningsläger för styrelser som Ålands Idrott arrangerade i slutet av oktober. Det var en bra kurs med mycket viktig information och tips.

Jag hoppas att vi kan få igång en verksamhet som lockar fler medlemmar och jag hoppas att du som läser det här vill vara med och stöda oss! Målet är att uppdatera hemisdan kontinuerligt. Det kan finnas information som är gammal och vi kommer att uppdatera efterhand.

Allt gott!

Annica Mattsson

ordförande

Senaste inlägg

Föreningen behöver DIG!

Föreningen behöver DIG! Höstmötet närmar sig och då ska ny styrelse för föreningen väljas. Nya krafter behöver ta vid för att säkerställa verksamhetens fortsättning. Utan

Läs mer »

Anmälan till fotbollsskolan 2023 öppen!

https://docs.google.com/…/1fNFri7ih5KFFwO7CluH1…/edit… Årets fotbollsskola i Hammarland är 12-14.6 och riktar sig till barn födda 2010-2016! Alla deltagare får vattenflaska, boll och t-shirt första dagen Fotbollsskolan pågår

Läs mer »

Vårmöte 2023

17:e april kl 18.30. Hammarvallen. Verksamhetsberättelse 2022 Stadgar HIK förslag till ändring nove 2022.docx Bokslut 2022

Läs mer »
Rulla till toppen